Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Јас мислам вака

Jas mislam vaka Sara StojanovskaСара Стојановска, СОУ „Гимназија Јосип Броз Тито” - Битола

Jas mislam vaka Daniel SmiljkovДаниел Смиљков, СОУ „Митко Пенџуклиски“ - Кратово

Jas mislam vaka Mateja TrickovskaМатеја Тричковска, СОУ „Кочо Рацин“ - Свети Николе

jas mislam vaka oliver ivanovОливер Иванов, СОУ „Митко Пенџуклиски“ - Кратово

Milos B Andonovskiм-р Милош Б. Андоновски, театарски педагог и режисер

jas mislam vaka ana trifunovaАна Трифунова, СОУ „Ванчо Прке“ - Виница

jas mislam vaka milica todorovaМилица Тодорова, СОУ „Кочо Рацин“ - Свети Николе

jas mislam vaka angela arsenijevikАнѓела Арсенијевиќ, СУГС „Георги Димитров" - Скопје

20 MATEJA TRICHKOVSKA RМатеја Тричковска, СОУ „Кочо Рацин“ - Свети Николе

DSC 0161Александра Теменугова, Висока школа за новинарство и за односи со јавноста и раководителка на проектот „Коалиција за медиумска писменост“

JAS MISLAM VAKA ANA MARIJA ZAFIROVAАна-Марија Зафирова, СОУ „Кочо Рацин“ - Свети Николе

JAS MISLAM VAKA NEGOTINOТијана Атанасовска, СОУ „Св. Кирил и Методиј“ - Неготино

JAS MISLAM VAKA TODORA Orce Nikolov SKOPJEСветот се менува, технологијата напредува, се пронаоѓаат нови теории во науката, но она што не се менува се нашите учебници. Во учебниците, од кои голем дел се напишани пред повеќе од пет години, содржини застаруваат.

JAS MISLAM VAKA DRAGANA Vasil Antevski Dren SKOPJEЛидер. Да бидеш најдобар меѓу најдобрите или прв меѓу првите? Но дали најдобрите секогаш се први или дали првите мора да се најдобри?

JAS MISLAM VAKA SANJA Kiril i Metodij NEGOTINOДа се биде професор некогаш било чест, се сметало за благородна професија кон која се стремеле многу од интелектуалците. И денес е така, но не за сите. И денес образовниот систем постои, но не е ист.

ELENA EFREMOVA 111Ајде да го согледаме животот во нашата ни мила татковина од една друга перцепција. Драги мои читатели, би си зела за право да ве прашам - кој е главниот проблем на младите во Македонија? Без ниту малку размислување, претпоставувам, одговорот е невработеноста. Не сум сретнала личност која ниту еднаш се нема запрашано дали вреди воопшто да размислуваш да останеш овде, да формираш семејство, да градиш кариера, дали вреди да размислуваш за иднината во Македонија.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk