Objavi ME PRilozi.01 22 03 05.Still004 696x392

Во денешната емисија „ Објави ме“ темата на репортерот-граѓанин Викторија Граороска се лежните вести.

Objavi ME PRilozi.01 22 31 24.Still003 696x392

Тие најмногу беа користени во претседателските избори во САД. Но, и ние не сме имуни на нив.

Objavi ME PRilozi.01 19 36 20.Still005 696x392

Во посета на Тера телевизија беа средношколци од техничкото училиште Горѓи Наумов од Битола, потоа студенти од БАС академијата.

Objavi ME PRilozi.01 19 32 15.Still002 696x392

Со нив зборувавме за тоа од каде се информираат, каде најмногу го поминуваат своето време, дали на интернет или пред телевизија, што гледаат, на кој медиум му веруваат и дали препознаваат лажни вести.

За проектот

Високата школа за новинарство и за односи со јавноста во партнерство со Институтот за различности во медиумите од Лондон и со дневниот весник „Нова Македонија“ во периодот 2016-2018 г. ќе го реализира проектот „Медиумска писменост во ера на наплив на информации: Македонска коалиција за медиумска и информациска писменост“.

Повеќе

За весникот „Медиум“

„Медиум“, весникот на сите средношколци е плоштадот на слободата на младите луѓе. Средношколец си и сакаш да пишуваш во весник. Стани дел од редакцијата на првиот средношколски весник кој излегува еднаш месечно во „Нова Македонија“.

Повеќе

 
Адреса
ул. „Јуриј Гагарин“, бр. 17/1-1, Скопје тел. 02 / 30 90 004