Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати
Зошто се важни воннаставните активности?
Зошто се важни воннаставните активности?
Средношколци од шест региони се изјаснија за главните проблеми со животната средина
Средношколци од шест региони се изјаснија за главните проблеми со животната средина
Salient
Повик за доделување грантови за иницирање на решенија за локални проблеми од животната средина
Salient
#МедиумциДома
#МедиумциДома
Последната Ерасмус посета пред пандемијата на учениците од АСУЦ во Литванија
Последната Ерасмус посета пред пандемијата на учениците од АСУЦ во Литванија

Медиумски ден

Посетуваме медиуми, учиме како функционираат редакциите и како известуваат новинарите.

БидиМедиумскиАктивен/а

Истражуваа, интервјуираа, фотографираа, снимаа и монтираа. Еве што сработија нашите средношколски новинарски тимови.

Нашата работа во 15 мин.

#МедиумциДома

Кој е Newsman?

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е непрофитна, научна и истражувачка организација, која работи во неколку области кои заеднички придонесуваат кон демократизација на општеството.

Дома

ДОМА е онлајн платформата на Институтот за комуникациски студии која што се фокусира на заштитата на животната средина.

Дознај повеќе

ДигитАкт

ДигитАКТ е онлајн платформа каде што можете да најдете ресурси кои ќе ви помогнат подобро да комуницирате со целните публики преку дигиталните медиуми.

Дознај повеќе

Тестемонијал

Стефан Митиќ

„Пишувањето за „Медиум“ и учеството на Медиумскиот ден и Кампот за медиумска писменост во Штип ме изградија како личност. Учам како да пристапам кон информациите кои ме опкружуваат, ја развивам својата пасија кон пишувањето, а ја совладав и вештината на јавно говорење. Сега имам критички став и размислувам аналитички.“

-Стефан Митиќ
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk