Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати
Симултанка против пет предмети
Симултанка против пет предмети
Настава во време на пандемија
Настава во време на пандемија
Salient
Средношколци и граѓански организации ќе решаваат проблеми за подобра заштита на животната средина
Salient
#МедиумциДома
#МедиумциДома
Калина Качоровска - Гимназија „Јосип Броз Тито“ – Скопје
Калина Качоровска - Гимназија „Јосип Броз Тито“ – Скопје

Медиумски ден

Посетуваме медиуми, учиме како функционираат редакциите и како известуваат новинарите.

БидиМедиумскиАктивен/а

Истражуваа, интервјуираа, фотографираа, снимаа и монтираа. Еве што сработија нашите средношколски новинарски тимови.

Нашата работа во 15 мин.

#МедиумциДома

Кој е Newsman?

За ИКС

Институтот за комуникациски студии е непрофитна, научна и истражувачка организација, која работи во неколку области кои заеднички придонесуваат кон демократизација на општеството.

Дома

ДОМА е онлајн платформата на Институтот за комуникациски студии која што се фокусира на заштитата на животната средина.

Дознај повеќе

ДигитАкт

ДигитАКТ е онлајн платформа каде што можете да најдете ресурси кои ќе ви помогнат подобро да комуницирате со целните публики преку дигиталните медиуми.

Дознај повеќе

Тестемонијал

Стефан Митиќ

„Пишувањето за „Медиум“ и учеството на Медиумскиот ден и Кампот за медиумска писменост во Штип ме изградија како личност. Учам како да пристапам кон информациите кои ме опкружуваат, ја развивам својата пасија кон пишувањето, а ја совладав и вештината на јавно говорење. Сега имам критички став и размислувам аналитички.“

-Стефан Митиќ
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk