Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Иницијативи

Последните години наплив од „жолто“ новинарство во Македонија. Александар Маленко често е цел на ваквите медиуми, но вели дека никогаш со не правел ништо тенденциозно и додава „ова нека биде пример како не треба да се создава слика за некого без да се праша другата страна“. Во четвртатат епизода од серијалот „Во наше име“ го обработуваме феноменот „таблоидно новинарство“. Во прилогот говорат и новинарот Џелал Незири и универзитетската професорка Билјана Каровска Андоновска.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk