Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Камп за медиумска писменост

Институтот за комуникациски студии во рамки на кампањата за подобра животна средина „Не игнорирај! Реагирај!“ од 08 до 10 јуни го организираше средношколскиот летен камп за еко-новинарство во Струмица.

Во трите дена, 20-мината ученици од училишта од цела Македонија учеа за еко-новинарството и известувањето за животната средина. Струмичкиот регион е богат со природни богатства и заштитени подрачја. Водопадите во Смолари, Габрово и Колешино, Мокринските извори и Моноспитовското блато се идеални за теренска работа не само за биолозите, туку и за новинарите кои известуваат за заштитата на животната средина. Учесниците не само што научија нешто повеќе за овие природни подрачја, туку и ги применија новостекнатите вештини за фотографирање и изработка на фото стории.

Атмосферата на еко-кампот низ фотографии

 • eko-kamp-2019-(1)
 • eko-kamp-2019-(10)
 • eko-kamp-2019-(11)
 • eko-kamp-2019-(12)
 • eko-kamp-2019-(13)
 • eko-kamp-2019-(14)
 • eko-kamp-2019-(15)
 • eko-kamp-2019-(16)
 • eko-kamp-2019-(17)
 • eko-kamp-2019-(18)
 • eko-kamp-2019-(19)
 • eko-kamp-2019-(2)
 • eko-kamp-2019-(20)
 • eko-kamp-2019-(21)
 • eko-kamp-2019-(22)
 • eko-kamp-2019-(23)
 • eko-kamp-2019-(24)
 • eko-kamp-2019-(25)
 • eko-kamp-2019-(26)
 • eko-kamp-2019-(27)
 • eko-kamp-2019-(1)
 • eko-kamp-2019-(10)
 • eko-kamp-2019-(11)
 • eko-kamp-2019-(12)
 • eko-kamp-2019-(13)
 • eko-kamp-2019-(14)
 • eko-kamp-2019-(15)
 • eko-kamp-2019-(16)
 • eko-kamp-2019-(17)
 • eko-kamp-2019-(18)
 • eko-kamp-2019-(19)
 • eko-kamp-2019-(2)
 • eko-kamp-2019-(20)
 • eko-kamp-2019-(21)
 • eko-kamp-2019-(22)
 • eko-kamp-2019-(23)
 • eko-kamp-2019-(24)
 • eko-kamp-2019-(25)
 • eko-kamp-2019-(26)
 • eko-kamp-2019-(27)

 

Видете ги фото сториите на учесниците на еко-кампот

velosipedistite proterani od stip zosto brioni ogledalo na nasata negriza zosto obnovete gi parkovite poracuvaat najmladite stipjani zosto

Струмичките заштитени подрачја
привлекуваат се повеќе велосипедисти

i stipjani migriraat zosto kako prezivuvaat stanarite na stipskata zooloska gradina zostojpg foto prikazna risto stojanovski zosto

Флората и фауната во струмичкиот регион

Несоодветно однесување на луѓето
во
 заштитените подрачја во Струмичкиот регион
Интеракција помеѓу човекот и природата
i stipjani migriraat zosto i stipjani migriraat zosto i stipjani migriraat zosto

Поглед кон Беласица

Човекот - најголем непријател на природата Денешната негрижа е утрешна последица
Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk