Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

obuka-19-05-2014Проектот Cultural Crossroads организиран од клубот на УНЕСКО и Младинската Алијанска од Крушево во соработка со АЕГЕЕ од Тирана ги покануваат младите од Македонија и Албанија на возраст од 16 до 30 години да учествуваат на тренинг за културна соработка од 5 до 9 јуни во Крушево.

Целта на проектот е да формира платформа што ќе поттикне заедничка соработка на младите луѓе од Македонија и Албанија. Учесниците на тренингот ќе бидат опремени со знаења за како да користат техники и вештини за градење на ефикасни билатерални односи, како и разработување на стратегии за взаемно разбирање на двете култури. По завршувањето на тренингот планирано е да се лансира кампања на друштвените мрежи со слоганот „United we stand, divided we fail“.

Трошоците за патување, хотелско сместување и храна ќе бидат покриени од организаторот.

Повикот е отворен до 20 мај. Аплицирајте тука.

Повеќе информации за овој тренинг на веб страната.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk