Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

bidi-zelenНа почетокот од третата година од своето постоење Клубот „Биди Зелен“ од скопската гимназија „Никола Карев“ веќе започна со регрутација на нови членови. „Биди Зелен“ е младинска еколошка организација која спроведува активности на теми поврзани со обновливите извори на енергија, индустриското загадување и отпадот.

Клубот организира и едукативни презентации во училиштата, работилници со рециклирачки материјали, филмски вечери, флеш моб, изработка на видеа и присуство на кампови.

Организацијата моментално брои три клуба, и тоа во средните училишта „Никола Карев“, „Орце Николов“ и „Раде Јовчевски Корчагин“ од Скопје, а во процес на добивање статус на постоење на „Биди Зелен Клуб“ се и средните училишта „Јосип Броз Тито“ од Скопје, „Мирче Ацев“ од Прилеп и „Јосиф Јосифовски“ од Гевгелија.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk