Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

seloНа самиот почеток од годинава, учениците од скопската гимназија „Орце Николов“ како дел од проектот „Интернационално село Словачка", ја посетија Братислава во друштво на ученици од повеќе европски земји.

Проектот е наменет за размена на јазикот и културата на ученици на возраст од 14 до 17 години од неколку земји во Европа. Целта е учениците да научат повеќе за земјата, народот, културата и традициите на останатите земји-учеснички со цел да се надминат секакви предрасуди кон други земји или култури. За време на посетата учесниците комуницираа на англиски јазик, а истовремено учествуваа и во различни активности.

 

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk