Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

karevГимназијата „Никола Карев“ oд Скопје во ноември ќе го одбележи 70-годишниот јубилеј за патрониот празник. По тој повод, училиштето организира повеќе настани, меѓу кои промоција на Монографијата, голема забава во гимназијата и централна прослава во Македонската опера и балет (МОБ).

Од училиштето ги покануваат сите кои на некој начин биле дел од гимназијата и придонеле за градење на нејзината 70-годишна традиција, да присуствуваат на празничните настани и заедно да го прослават јубилејот.

Во гимназијата, на 5-ти ноември во 18:30 часот ќе се промовира Монографијата за училиштето, а на 7-ми ноември ќе има голема забава. Центарлниот настан на прославата во ќе се одржи на 9-ти ноември во МОБ.

 

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk