Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

NIZ HODNICITE Orce Nikolov 01fЧетворица матуранти од скопското средно училиште „Георги Димитров“ интерпретираа дел од творештвото на Крсте Петков Мисирков, по повод 90 години од неговата смрт. Настанот се одржа во градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје и со истиот се искажа почит кон ликот и делото на Мисирков.

NIZ HODNICITE Orce Nikolov 03fАна Николовска, Олга Дамовска, Леонтина Тодоровиќ и Кристијан Самарџиски се учениците кои читаа извадоци од делата на Мисирков.
Месецов, средношколците, исто така, ја одбележаа и десетгодишнината од смртта на великанот во македонската литература, Петре М. Андреевски.
Со градската библиотека „Браќа Миладиновци“, пак, нивното училиште соработува веќе неколку години и, како што велат оттаму, за тоа е заслужна училишната библиотекарка Маја Темелковска, професорка по руски јазик.

М.И.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk