Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Средношколката Ивана Пенчова од Штип со нејзиниот стрип победи на 14-от интернационален стрип-салон „Велес 2016” во конкуренција на 70 други дела. Таа го освои првото место во категорија на натпреварувачи над 18 години.

Настанот се одржа од 14 до 16 октомври во Велес, а годинава беше збогатен и со дополнителниот настан „Скопска стрип-акција“, што еден ден потоа се одржа во детскиот културен центар „Карпош“ во главниот град. Српскиот стрип-артист Срѓан Николиќ-Пека, кој ја освои наградата „Златен стрип“ во категоријата за возрасни, заедно со Александар Николиќ беа специјални гости на скопската акција.

Меѓународниот стрип-салон е финансиран од Министерството за култура на Република Македонија и од општината Велес.

Т.Т.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk