Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

NIZ HODNICITE Megjunaroden turnir 02fСредношколските екипи од Скопје ги освоија првите места во футсал - машки, кошарка - машки, одбојка - женски, како и во ракомет во машка и во женска конкуренција на меѓународен средношколски турнир што се одржа во главниот град. Единствено како победници не се запишаа ученичките од женската екипа во кошарка, каде што најдобри беа средношколките од Загреб.

NIZ HODNICITE Megjunaroden turnir 04fПокрај домаќините и гостите од Загреб (Хрватска), на натпреварите учествуваа и средношколски екипи од Подгорица (Црна Гора), Сараево (Босна и Херцеговина) и од Софија (Бугарија).

Меѓународниот средношколски турнир „Скопје 2016“ се одржа во спортскиот центар „Борис Трајковски“, а наградите ги доделија градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и амбасадорката на Хрватска во Република Македонија, Данијела Баришиќ.

А.Т.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk