Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Васка Ефтимова победи на конкурсот за есеи на тема „Св. Климент Охридски и моќта на словото“, што го објави Министерството за образование и наука (МОН).


Prva nagrada na konkurs Vaska6598Ефтимова е ученичка во четврта година во средното општинско училиште „Јосиф Јосифовски“ во Гевгелија.


Второто место, пак, го освои средношколката Рената Панчова, исто така четврта година, но во штипското училиште „Славчо Стојменски“.


Како третопласирана заврши ученичката Мартина Пешова. Таа е деветто одделение во основното училиште „Стојан Бурчевски-Буридан“ во велешкото село Сујаклари.


На сите наградени, како што објави МОН, доделени им се пофалници и симболични награди.


Конкурсот беше распишан по повод одбележувањето на 1.100 години од смртта на Св. Климент Охридски, првиот словенски архиепископ, втемелувач на првиот словенски универзитет и просветител.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk