Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Средношколците кои се дел од училишниот хор и од рецитаторската секција годинава ја имаа една од главните улоги при одбележувањето на патронатот на средното училиште „Св. Климент Охридски“ во Охрид.


Тие со свои настапи учествуваа на свечената културно-уметничка програма што ја организираше општината во Домот на културата „Григор Прличев“.


Патронатот по повод осми декември секоја година традиционално се одбележува со голем број активности на средношколците чие училиште го носи името на, како што велат, големиот сесловенски мислител, писател и учител Св. Климент Охридски, кој е од огромно значење како за македонскиот народ, така и за нивниот град.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk