Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Низ ходниците

Вкупно 90 средношколци од Македонија и Албанија беа дел од младинскиот камп „Светското наследство во рацете на младите“ кој се одржуваше во Охрид во текот на изминатава недела. Во рамки на ова едукативно дружење, учесниците имаа можност да се запознаат со вештините за изработка на филигран, со копаничарството, со народната музика, со сликањето, изработката на кошници и други стари занаети кои се дел од богатото културно наследство во овој регион.

 

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk