Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Медиумски објави

Македонија и официјално доби коалиција за медиумска писменост во која членуваат поголем број на медиуми кои преку разни проекти ќе и помогнат на јавноста да препознае говор на омраза, разни облици на дискриминација но самите граѓани  да дадат критички осврт на нештата.

Меѓу членките на коалицијата е и тв 24 вести која преку прилози во своите информативни изданија како и до сега така и натаму ќе информира за разни теми кои ги засегаат секако граѓаните. меѓу нив се и говорот на омраза, заштита на личните податоци, нарушување на правото на приватност, јавниот интерес наспроти интересот на публиката како и заштита и безбедност на децата малолетници на интернет.Веста е превземена од 24vesti.mk

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk