Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Иницијативи

Objavi ME PRilozi.01 22 03 05.Still004 696x392

Во денешната емисија „ Објави ме“ темата на репортерот-граѓанин Викторија Граороска се лежните вести.

Objavi ME PRilozi.01 22 31 24.Still003 696x392

Тие најмногу беа користени во претседателските избори во САД. Но, и ние не сме имуни на нив.

Objavi ME PRilozi.01 19 36 20.Still005 696x392

Во посета на Тера телевизија беа средношколци од техничкото училиште Горѓи Наумов од Битола, потоа студенти од БАС академијата.

Objavi ME PRilozi.01 19 32 15.Still002 696x392

Со нив зборувавме за тоа од каде се информираат, каде најмногу го поминуваат своето време, дали на интернет или пред телевизија, што гледаат, на кој медиум му веруваат и дали препознаваат лажни вести.

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk