Креативност

Иновативност

Оригиналност

Имагинација

 

Биди новинар за „Медиум“

Испрати ни го твојот текст на medium@medium.edu.mk и ние ќе го објавиме :)

Испрати

Иницијативи

Атлетите од Специјалната олимпијада на Македонија Катерина Крстевска и Горијан Стојковски во улога на новинари го интервјуираа најдобриот македонски кошаркар Перо Антич. Медалот од олимпијада на Горјан е сонот на Перо, а музиката е заедничка страст која ја дели со Кате. И што уште, имаат заедничко овие тројца кошаркари, погледнете во видеото.

Ова е едно од петте интервјуа на Специјалната олимпијада што во соработка со Јавниот сервис ги реализираше во рамки на #КоалицијаЗаМедиумскаПисменост
#МедиумскаПисменост #MediaLiteracy #ГордиНаСебе #ГордиНаВас

Оваа веб-страница е изработена со помош на Европската Унија во рамките на проектот Коалиција за медиумска писменост. За објавените содржини е одговорна Високата школа за новинарство и за односи со јавноста и истите нужно не ги одразуваат ставовите на Европската Унија.

Адреса

ULICA
ул. Јуриј Гагарин 17-1/1
GRAD
1000, Скопје
WEB
Република Македонија

Контакт

БРОЈ
02 / 3090 004
МЕЈЛ
medium@medium.edu.mk